Er du en av de som irriterer deg på kø og trafikkdirigering? 

Forkjørsvei: Seljestadveien som går fra venstre til høyre i bildet er forkjørsvei. Det er skiltet med vikeplikt fra sideveiene. Foto: Martin Haagensen/ Statens vegvesen

Fra onsdag til lørdag er det omkjøring om Seljestadveien og Sjøkanten på grunn av arbeid på rv. 83 på Seljestad. Seljestadveien er den eneste omkjøringsveien sørover, og er derfor forkjørsvei.

– Når rv. 83 blir stengt i perioder for å få gjort arbeid der, så har vi kun Seljestadveien som omkjøringsmulighet. Da må vi prioritere at trafikkflyten i Seljestadveien blir best mulig, og oppdraget til trafikkdirigentene er derfor å passe på at det er Seljestadveien som får jevnest mulig flyt, og at det ikke kommer for mye trafikk inn fra sideveiene som gjør at flyten stanser opp. Skulle det oppstå naturlige lommer i trafikkflyten så vil de slippe inn sidetrafikken, sier prosjektleder for Harstadpakken Geir Jørgensen.  

I alle periodene med omkjøring om Seljestadveien er det ettermiddagsrushet sørover som er mest utfordrende, særlig mellom klokken halv fire til fem.  

– Som vi har sagt tidligere så oppfordrer vi de som kan til å enten gå, sykle, reise kollektivt, kjøre sammen med andre eller kjøre til andre tider, sier Jørgensen. 

Negativ adferd 

Entreprenør Anlegg Øst melder om at trafikkdirigentene som er plassert ut langs Seljestadveien opplever negative kommentarer og til tider truende oppførsel. 

– Vi skjønner godt at det kan være frustrerende å sitte i kø, men vi kan ikke godta at arbeiderne i prosjektet opplever dette, sier Jørgensen. 

De som ønsker å gi tilbakemelding må gjerne gjøre det, men da til prosjektledelsen hos Statens vegvesen eller prosjektledelsen hos entreprenøren. 

Oppdatert: 8. februar 2024