Gjør klart for støp av Seljestadbukta bru

Seljestadbukta bru: Første del av brua skal støpes tirsdag 31. oktober.

Arbeidet vil medføre omkjøring om Seljestadveien tirsdag 31. oktober.

Reisverk er bygd og godkjent, støpeform er bygget, armering er lagt og støpeplan er sendt inn. Dette er bare noen av prosessene som bokstavlig talt har foregått over hodene på Harstads bilister da de har kjørt under det som skal bli Seljestadbukta bru.

Brua skal støpes i flere deler, og bruspennet over veien er den delen som skal støpes først i denne omgang. Brupilarene har blitt støpt tidligere i år.

Rv. 83 stenges tirsdag 31. oktober

– Når første del av brua støpes må vi stenge for all trafikk på rv. 83 gjennom Seljestad. Det blir mulig å kjøre nordover og svinge inn til Sjøkanten senter slik som det er i dag, men all sørgående trafikk må gå via Seljestadveien denne tirsdagen, sier prosjektleder for Harstadpakken Geir Jørgensen.

Veien stenges kl 7.00 tirsdag morgen Når betongen har herdet nok kan trafikken igjen passere trygt under. Om alt går etter planen er rv. 83 åpen igjen onsdag morgen.

Videre støping av brua fortsetter med armene på hver sin side av riksveien, men dette vil ikke være til hinder for trafikken.

– Det vil bli en periode til med stenging av rv. 83 når brureisen, det midlertidige reisverket, skal tas ned. Vi vil informere om dette i god tid, sier Jørgensen.

Fra Verkstedveien og til rundkjøringa ved Rema blir det stengt for trafikk mens støping av brua pågår. Foto: Martin Haagensen/ Statens vegvesen
Seljestadveien vil fungere som omkjøringsvei for sørgående trafikk ut av Harstad 31. oktober fra kl 07.
Oppdatert: 7. november 2023