Gratis buss og du kan vinne piggdekk til sykkelen

Torsdag 22. september er verdens bilfrie dag. Harstadpakken går sammen med Harstad kommune og Harstad Cykleklubb for å markere dagen.

F.v: Bjørn Tore Woll fra Harstad Cykleklubb, Elin Storsletten, Geir Hartz Jørgensen og Øivind Arvola.

– Vi vet at det har vært utfordrende på ettermiddagen spesielt. Vi ønsker derfor å gjøre det litt enklere å velge alternativt transportmiddel, sier leder for Harstadpakken Geir Jørgensen.

Verdens bilfrie dag har blitt markert siden 1970- tallet. Hovedmålet er å sette søkelys på alternative transportmetoder. Ulike byer har ulike utfordringer som man kan løse ved å velge alternativ transport enn bil. For eksempel mye kødannelse, luftforurensing, deling av veien med syklister for å nevne noe.

Harstad kommune er med på kampanjen sammen med Harstad Cykleklubb.

– Å sykle eller å gå til og fra jobb gjør det jo lettere å oppnå de tretti minuttene med fysisk aktivitet om dagen som igjen er bra for både den psykiske og fysiske helsa, sier Elin Storsletten, avdelingsleder for folkehelse i Harstad kommune.

Gratis vinterdekk til sykkel

Fra i dag kan alle som er interessert i vintersykling melde seg på for å vinne et gratis vinterdekk. Det trekkes opptil 30 heldige vinnere på torsdag som alle får et gratis vinterdekk med pigg til sykkelen.

Leder for Harstad Cykleklubb, Bjørn Tore Woll, håper det kan inspirere flere til å sykle:

– Jeg håper at flere vil ta sykkelen i bruk, også i vinterhalvåret. For hver enkelt som sykler er det jo en som ikke forurenser, men isteden bidrar til en grønnere hverdag, sier Woll.

Les mer her: Gratis piggdekk til vintersykling – Harstadpakken

Gratis buss

Torsdag spanderer vi også gratis buss på alle som ønsker å reise kollektivt.

– Vi håper denne dagen kan være med å inspirere til å endre reisevaner. Det er en tid fremover nå med mye kø i anleggsperioden, og vi håper at dette kan være en god mulighet til å teste ut en andre reisemetoder, sier Geir Jørgensen.

Oppdatert: 21. september 2022